3. klasse

I 3. klasse kommer der to nye fag til: Historie, geografi. Desuden fortsætter de ugentlige idrætstimer, som børnene har haft siden børnehaveklassen.

I dansk bliver børnenes læsefærdighed nu så stor, at de er i stand til at læse helt almindelige tekster, som man møder dem i hverdagen.

Der læses naturligvis også op for børnene på dette klassetrin. Der anvendes i almindelighed skråskrift her på skolen.

Der påbegyndes også en egentlig grammatikundervisning, ligesom eleverne lærer at analysere sætninger med henblik på tegnsætning.

Stavefærdigheden øves blandt andet gennem diktatskrivning og en ekstra time udover de almindelige dansktimer, hvor der arbejdes med at stave både mundtligt og skriftligt, herunder også at sætte ord i stavelser.

I sidste halvdel af året begynder eleverne at kunne skrive små stile.

I regning indføres regningsarten: at gange. Desuden går man i gang med at indlære den lille tabel.

I historie begyndes med de ældre tider – mest om Danmark; men også om de ældste kulturer i den øvrige verden.

I geografi læres en række grundbegreber. Endvidere lærer eleverne om Danmark.

I faget kulturhistorie gennemgåes:  Konger, heltesagn og Molbohistorier.

Årsplaner