8. klasse

8. klasse er det år, hvor der i en række fag påbegyndes en kronologisk gennemgang af stoffet. Denne gennemgang afsluttes først i 9. klasse.

Forberedelsen til afgangsprøverne i de forskellige danske dicipliner påbegyndes i 8.klasse. Dette er også tilfældet i fagene historie og samfundsfag.

Hos os er faget religion også på skemaet i 8. klasse. Eleverne går til konfirmationsforberedelse enten i 7. eller 8. klasse; men da det er et eksamensfag, mener vi ikke, at vi kan ”springe” et undervisningsår over.

Endelig har vi på dette klassetrin også en time om ugen, hvor eleverne kan tilmelde sig en: introduktion til italiensk sprog og kultur. Det betyder ikke, at eleverne kan italiensk ved skoleårets afslutning; men at de ved noget om Italien, dets kultur og kan begå sig på et mindre plan – på turistsprog.

Det nye fag på dette klassetrin hedder innovation.

Årsplaner